Jättesmå i Sverige och Italien 2004 – 2006

Jättesmå

För barn 4-9 år
Komisk Barnteater på alla teaterns språk!

Berättande, dockspel och Commedia dell´arte.
Spelas för barn i svensk version i Sverige och i italiensk version i Italien.

Premiär i Sverige hösten 04, Spelades i Italien under  4 olika turnéer 2005; i febr-mars, i april, i juli och den 9 augusti spelades föreställningen i Vigolo, byn där den första sagan i pjäsen är hämtad ifrån. Sommaren 2006 (?) spelades föreställningen bland annat i Padova Italien.

Jättesmå – Un sacco piccoli
Pico och Pino reser omkring i världen med världens minsta teater – allt får plats i en låda. Dockan är alltid med och kläs om till olika roller. Med fantasins hjälp berättar dom sagor för barn om barn.

I föreställningen ”Jättesmå” berättar Pico & Pino och Dockan en Italiensk och en Svensk saga. Legenden från Vigolo i norra Italien – Veneto, handlar om den fattiga medeltidspojken Milo som anställs av den grymme Greven Vigolo, som levande måltavla. Den svenska nutidssagan handlar om flickan Lisa som rymmer hemifrån… när pappa inte hinner lyssna.

Men de jättesmå barnen visar att de har fantasi och överlevnadsgnista som även påverkar och utvecklar de vuxna… faktiskt!

Pico & Pino använder de teatertraditioner som de tillägnat sig under många års teaterarbete:
Commedia dell´arte, dockteater och berättande.

Pino Costalunga är en mångårigt erfaren Commedia dell´arte regissör o aktör o pedagog, i Vicenza där han är verksam. Men Pino håller även workshops i  C.d.a i Sverige, Frankrike, Egypten. Hemma i Italien är han en populär recitatör av/ om Litteratur och Poesi för barn o vuxna samt av medeltida dialekter.